Klubová výstava DK ČR Ptýrov 11.5.2014 + BONITACE

13.05.2014 15:45

FOTA + VIDEA ÚPLNĚ DOLE ;)

Klubová výstava DK ČR Ptýrov 11.5.2014

+ BONITACE 

včera na klubovce dalmatínků :) a jak jsme si to užili?? :) Zvládla jsem to i přes mé zdravotní komplikace a bylo tam opravdu krásně, i když to počasí je teda dobrodružný. Je supr, když se "psí výstava týká psů a né lidí" :-DD Když se v kruhu dodržují jak základní tak normální slušné chování a pejsky to baví, to je pak ale úúúplně atmosféra na jedničku :) a samo, kdo to nezná, musí se to naučit ;) a o tom to je :) když lidi sdílí společnou radost ;) a to hlavně, i s pejsky!! :) A klubovka se konala v supr areálu s koňmi :))

rozhodčí: Dorota Zabek (PL) kennel Kontradomino)
přihlášeno 35 dalmatinů. . .

A s jakými pejsky jsem měla tentokrát tu čest? . . .Více později, zatím (bez záruky) výsledky zde :)

 

 

---------------------------------------------------- 

 

FOTA + VIDEA ÚPLNĚ DOLE ;)
 

Klubová výstava DK ČR Ptýrov 11.5.2014

+ BONITACE 

 
rozhodčí: Dorota Zabek (PL) kennel Kontradomino)
přihlášeno 35 dalmatinů. .  
 
Ptýrov u Mladé Boleslavi
 
 
Výstava se nesla v duchu hřebčína v krásném prostředí :) . . .
Myslím si, že už je naprosto zbytečné a nikoho to nebaví, psát výstavní harmonogram od "snídaně po večeři" ;D je to stále stejné a pravidelní návštěvníci či vystavovatelé to také moc dobře znají :) 
 
 
Noví Návštěvníci pro shrnutí jen v kostce ;) . . . 
každá výstava začíná přejímkou pejsků, zahájením výstavy, následuje posuzování v kruhu a končí se závěrečným defilé vítězů a soutěžemi ;) po té, při této výstavě následovala Bonitace, tedy uchovnění přihlášených jedinců plemene :)
 
 
Dále se zadávaly tituly CAC ČR,  res. CAC ČR, CAJC ČR,

Klubový vítěz DK ČR (pes a fena, soutěží všichni s CAC z MZT, TO, TP, TV)

Nejlepší mladý plemene – BIS JUNIOR (soutěží CAJC pes a CAJC fena)

Nejlepší dorost  - BIS PUPPY (soutěží pes a fena VN1 ze tř.dorostu)

Nejlepší štěně – BIS BABY (soutěží pes a fena  VN1 ze tř. štěňat)

Nejlepší veterán – BIS VETERAN (soutěží pes a fena  V1 ze tř. veteránů)

Nejlepší jedinec čestných tříd – BIS HONOUR CLASS (soutěží  pes a fena  V1 ze tř. čestné)

Vítěz plemene – BOB / BIS (soutěží BIS Junior, BIS Veterán, Vítěz MJF pes a Vítěz MJF fena)

Udělení titulů není nárokové, pro získání titulu Český mladý šampión , Český šampión  a Český veterán šampion platí ustanovení vydaná ČMKU.

A Zadával se také BOS :)

Jinak kdo to neví,ano, barevné rázy, což znamená černě i hnědě tečkovaní dalmatini se posuzují dohromady. ;)

 

No a jak jsme si to užili?? . . . Do kruhu jsem nastupovala hned 5x . . . ;)

Tentokráte jsem jela bez svých pejsků ,,pouze,, jako Show Handler :) Do kruhu jsem nastupovala hned 5x, z čehož jsem po té musela ještě dva další dalmatínky (fenu a pejska) odmítnout. To víte, ikdyž by člověk moc rád. . . :) :)

To, že výstava začínala se zpožděním ale vůbec nevadilo, aspoň byl pěkně klídek vyvětrat pejsky po náročné cestě, protáhnout jim tlapičky a můžu říct, že i počasí bylo dosti náročné. Chvíli na zimní bundu, chvíli na tričko, do toho sem tam přeháňka a foukal velmi ostrý vítr, před nímž nás zachraňoval můj skvělý 150 let starý stan, který jsem pořídila tenkráte asi za 150 peněz a co už se se mnou navýletoval, dokonce přežil i ,,devastování,, pejsků :-DD, ale dál ;)


 

Výstava se konala na Farmě Ptýrov . . .
 
nacházející se v malebné krajině na okraji Českého ráje, je moderním a zároveň komfortním zázemím pro sportovní koně. Stájové boxy, krytá i venkovní jízdárna, koňské solárium, ale i kolotoč poskytují to nejlepší prostředí pro koně v rytmu posledních trendů koňského sportu.

Ptýrov hostí důležité akce jak domácího, tak mezinárodního významu, které jsou vždy provázeny značnou pozorností našeho i zahraničního publika a mediálního světa. Areál farmy je nejen příjemným prostředím koňského světa, ale zároveň nabízí služby domácí restaurace s vyhlášenou kuchyní. Nabízí také ubytování v rodinném penzionu i pohodlí wellness zařízení. No prostě a jednoznačně, vzduchem voněli koně, v dáli běhali na pastvinách a ve výbězích a obzor? Ten byl prostě pohádkový. :) No a jelikož dalmatin a kůň patří jednoznačně k sobě, dávám velkou pochvalu a hvězdičku k tomu, protože to bylo jednoznačně i ,,dobové,, ;) což nemělo chybu :) 

Český ráj :) nádherný, co říkáte ;)

 

Také pochvala za organizaci !

WC velké, prostorné, parkovaní skoro hned u kruhu, aniž by to rušilo a veeelký prostor na venčení a zrelaxování pejsků a k tomu hned v místě konání restaurace s teplým jídlem, polévkou, čajíčkem s dezertem či kávou, což jsme, si myslím, všichni v tomto ,,dobrodružném počasí" skutečně ocenili. :) A jak se říká, polévka je grunt a kdo ji nejí tak je špunt :-DD 


A jak to vypadalo v kruhu?? Prostorovka v pohodě :)
 Kolem kruhu samozřejmě hodně lidu, všichni si pomáhali a starali se o pejsky. V kruhu panovala jasná pravidla, vždy se vyvolávala čísla nastupující na posouzení, jiný člen výstavní organizace fotil další zapisoval a dokonce nechyběla i překladatelka, ikdyž je pravda, že paní rozhodčí uměla i česky, takže rozuměla, co kdo ,,žbleptnul,, . . . :) 

Prvně jsem nastupovala třídu otevřenou . . . :)

s krásným pejskem, bylo nás tam 5 a opravdu pořádných a pěkných psů, takže vybrat toho nej, nebo řekla bych všichni byli nej, muselo být skutečně náročné a také bylo. Paní rozhodčí byla velmi profesionální, každému jedinci se důkladně věnovala, včetně jak prohlídky tak posudku. Byla velmi přátelská a často se usmívala, dovolím si říct, že bylo vidět, že se jí čeští dalmatini velmi líbí :) S rozhodováním to bylo kolikrát velmi nerozhodné, což jsme všichni vystavovatelé pěkně pocítili :-DD a sakra pořádně se proběhli, klidně i 7-8 koleček. . . opakovaně, a to terén nebyl zrovna rovný. . . ;) Dalmatin je hold ,,kočárový pes,, řekněme ,,pes pohybu,, což bylo sakra znát :-DD :) (běhalo se i v soutěži o nej tečkování;)


Tato výstava byla jednoznačně jenda z nejnadupanějších co se týče kvalit plemene dalmatin. ! 

Jak říkám, každá třída předvedla krásného jednince a každý si zasloužil potlesk. :) Musím zde ale věnovat pár řádků dalmatince, která mě stále překvapuje a jsem z ní ,,prostě vedle,, :)))

Rozhodně klobouk dolů před tř. veteránů - feny !! Neskutečný temperament a radost ve 13ti letech této zúčastněné feně můžeme jen s ohromením přát !! Byla ohromná a ta neskutečná výdrž se na všechny stále usmívat a víc než temperamentně chvilku "nepostojí" :) ve 13ti letech je to kor obrovskou předností a uznáním !! prostě ohromující přesně jak to má u dalmatina být !! Zato bych jí speciálně udělila cenu ,,Zlatého dalmatina,, :) 

 

A pokračujem . . . Já byla s předvedením pejsků moc spokojená :) KOmunikace vzájemná celkem na jedničku :) !

 a i hlavně vystavovatelů, kteří mne poprosili o radu, jelikož jim to všem šlo opravdu skvěle!! ;) Také děkuji za vaše zpětné vazby, jako . . . naprosto mistrovská práce a maximálně precizně odvedený Show handling, včetně pochvaly v posudku :) ale hlavní je pochválit taky pejsky :)

Po posuzování byla přestávka a čas nacpat si pupíky :-DD 

včetně zrelaxování zvířat, no a po tom následovalo vyhodnocení vítězů, soutěže a oficiální focení vítězů. No a nakonec všeho následovala bonitace, tedy uchovnění všech přihlášených pejsků :) . .

 

Tak šup šup a je tu Bonitace :) s výsledkem Zařazeni do chovu :)

Tak a ted už jen na Bonitaci připravit všechny potřebné doklady a huráá do toho :) Pejsci i přes únavu z celého dne a taky vyfoukaní z náročného počasí to zvládli jako vždy všichni s elegancí a s výsledkem zařazeni do chovu :) moc gratuluji :)

 

Já měla opravdu plné kecky taky, ale měla jsem příjemný pocit z pěkně prožitého dne, odvedené ,,práce,, na jedničku a spokojennost majitelů a chovatelů :) rozhodně také děkuji za pomoc a pochvaly, které mě vždy hřejí :) Víte přeci, že činnosti se zvířaty je mé poslání :-))

 

Nejvíce mne rozzářil majitel, který mi při výlezu z kruhu podal ruku . . . :)

s úsměvem na tváři, že byl moc rád že mě mohl vidět na živo. :) přitom o ,,nic nejde,, že jo ;))

 

Byla jsem moc ráda, že pejsci byli ve své výstavní formě, ikdyž některým v okolí hárají feny a pejskové jako správní samci prostě ,,nežerou,, ;) a vše probíhalo s vervou ale hlavně s úsměvem, ikdyž mi ale vubec nebylo dobře, podala jsem maximální oceněný výkon :) také Děkuji :)

 

Samozřejmě ne všechno bylo tak růžový, . . .

poznámky které často zaznívaly nahlas, byly opravdu nevhodné a neslušně vychovaní by měli přibrzdit, ale to už je ,,boj,, jejich. Jsou to jen žvásty, které je třeba ignorovat, ikdyž je hrozné a ostudné, že to dělají sakra ,,dospělí,, lidé a klidně před rozhodčí, což je tedy neúcta . . . :-/

 

Také nevím, co jeto teda za ,,zvyk,, nechávat vyčůrat fenu ve výstavním kruhu?? Jako jo, stane se, ale dá se tomu snad předejít! Takže podle toho je i z videa vidět, jak samci zapíchávali čumáky do země, byl to občas trochu ,,boj,, pejsky usměrnit, ale když se chce, jde všechno ! ;)

 

Jinak abych pravdu řekla, zavedla bych také příručku, . . .

respektive kurzy alespon základního chování se v kruhu, nemyslím to nijak zle, ale spousta vystavovatelů to prostě nezná, neví a pak zbytečně vznikají nepříjemné situace. To by si ale měl každý vzít k srdci a alespon si zjistit, jaké rozestupy se například mají v kruhu držet a co to vlastně ten rozestup je, jak se řadí vystavovatelé za sebou, a jak vystavovat psa aniž by tím znemožňovali vystavení okolí, což je také samozřejmě dle určitých pravidel ve VŘ (výstavním řádu). Ale jak říkám, bití jsou jen ti, co to neznají, nevědí nebo to dělají naschvál, pouze jejich pes potom prožívá stres, a odnáší to bohužel zase to psisko.. :-/

 

Na závěr děkuji všem za důvěru, za spolupráci a posílám gratulace :) domů jsem se dostala až ve třičtvrtě na jedenáct v noci. . . foťáček jsem sice neměla, ale snad se objeví pár fotek které sem pak přidám, nebo možná bude i videjko alespon jedno, no uvidíme jak to s naším kameramanem dopadnulo :)

 

Tak a tady přináším fotku krásného představitele plemene dalmatin 

Amor Royal Felicity s oceněním: EXCELLENT 3 (3/5), NEJLEPŠÍ HLAVA (1/4) 

CH. Anthony Royal Felicity - Excellent 1, CAC NEJKRÁSNĚJŠÍ POHYB

Show handling o nej. pohyb - Nikola Oříšková, naše Nikyta :)

CH. Anthony Royal Felicity - Excellent 1, CAC NEJKRÁSNĚJŠÍ POHYB

Show handling o nej. pohyb - Nikola Oříšková, naše Nikyta :)

CH. Anthony Royal Felicity - Excellent 1, CAC NEJKRÁSNĚJŠÍ POHYB

Krásný Toníček :)

 

A ještě připojím pár fotek z kruhu ;)

tř.otevřená (5/5) nástup :)

tř.otevřená (5/5) (na fotce 4 + jeden pejsáček na posudku ;))

no a jak jsem již psala tak se běhalo . . .

a běhalo . . . .

po té znovu prohlídka, prostoru dost . . . . :)

a znova se běhalo . . . .

a ještě pořád se běhalo . . . .

chvíli postoj a pak pokyn: vy dva do běhu . . .

tak jsme utíkali a utíkali. . . ach ty rozestupy. . .

i když dle Dirty dancing ,,Bejby,, nebude sedět v koutě :-DD má bejby mít taky svůj prostor. . . ;)

i když je to z dálky focené, byla to dle mne krásná podívaná opravdu pěkných představitelů plemene :)

(ještě nám zde chybí jeden pejsáček ;)

a jelikož všichni pejsci skutečně pořádní a krásní, tak se znovu bude běhat . . . ;)

a jsme třetí :) však pořád ty rozestupy a k tomu postoj z očí do očí?? no táák. . .

hold co dodat . . .

samozřejmě postavit pejska obráceně je také možné, ale jak se stále opakuji, vše má svá pravidla ;) 

 

a jak jsme s Angelkem vystupovali při posudku?

 videa zde ;) přeji příjemnou podívanou :)

 
Třída otevřená / open class:
 
Amor Royal Felicity - ShowHandling Věrka Hejtík - Excellent 3 
 
Soutěže / Competition :
Nejkrásnější hlava / Best Head - Amor Royal Felicity ShowHandling Věrka Hejtík 
---------------------------------------
Bonitace / Breeding licence:
Amor Royal Felicity Handling Věrka Hejtík 
Zařazen do chovu / Stud Dog ! 
 
Velká gratulace / Big congrats to Royal Felicity ! : 
 
 
video of CAC PART I.
 
 
 
video of CAC PART II. POKRAČOVÁNÍ 
 
 
 
DĚKUJI ZA SHLÉDNUTÍ :)