CVAKÁNÍ KOLENE

20.12.2011 22:03

Tom

Dobrý den, mám údajně 16měs. fenku - kříženec asi APBT (z útulku) menšího vzrůstu. Jsou to asi 2 týdny, co mu začalo lupat v zadním kolenním kloubu. Ještě před tím mu natekla ''pata''. S tímto jsme navštívili místního veter., který řekl,že to nic není.
Očividně ho to nijak zvlášt neomezuje. Je ale velmi těžké takto mladého psa udržet bez pohybu. Běhá a skáče neustále a to asi nebude nejlepší. Chystám se navštívit nějakého odborníka, ale zatím vyčkávám. Prosím o jakoukoliv radu.
Díky Tom



PP Věrka

Dobrý den Tomáši,
předem bych jen upřesnila, že Váš příspěvek by měl patřit do poslední kategorie.
Nejsem veterinář, takže Vám přesně neřekmu. Ale rozhodně tam něco bude, když mu otekla pata. S podobnými záněty jsem se již setkala, většinou oteklé místo i změnilo barvu, bylo lehce naružovělé až červené a psi nohy normálně zatěžovali. Jsou to záněty, na které mi vždy stačili antibiotika. Určitě ještě zajděte k veterináři, nebo i klidně k jinému a proberte to, protože jak říkám pokud mu lupe v kolením kloubu a dole mu pata nateče, něco tam určitě být musí. Třeba i nedostatek něčeho, možná postačí kloubní výživa, no konzultujte konzultujte a uvidíte. Pak mi prosím dejte vědět jak vše dopadlo. Jako rehabilitace by bylo určitě dobré plavání, ale bohužel v tomto počasí to nelze. Prozatím bych nechala mladého pejska lehce běhat, jak bude on sám chtít, prostě přirozený pohyb s Vaším dohledem, ale určitě bych zamezila různým skokům, lítání do schodů a podoně, aby měl pejsek klidný režim, než se vyléčí. A určitě nic nezanedbat.