CZECH NATIONAL DOG SHOW Mladá Boleslav 24.08. 2013

02.09.2013 20:48

ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ Mladá Boleslav 24.08.2013 

CZECH NATIONAL DOG SHOW

dalmatian judge: MVDr. Gabriela Ridarčíková (SK) 

Ofiko výsledky zde :)

 

PŘEDEM DÍKY VŠEM ZA POMOC a PODPORU :)

 

Po několika letech jsme se s "Kášou" FALCO PETROVICKÝ VÍTR  ukázali zase na větší výstavě pejsků.

After a few years we were with Falco on bigger czech dog show again. 

 

Ikdyž bylo ráno celkem mrazivější, průběhem dne se udělalo moc krásné počasí. 

Nejen, že jsem byla oslovena předvést dalšího překrásného pejska plemene dalmatin, ale konečně jsem po delší době jela na výstavu se svým puntíkatým dítětem. :)

Těžko vyjádřit NAŠE propojení S MÝM ÚŽASNÝM PEJSKEM . . .

každého kdo nás kdy viděl a poznal, to chytalo za srdce a každý nám to také říká :) No co dodat, mé psí děti jsou mi nadevše :) :) :) 

Velké poděkování organizátorům této vystavy,

vše bylo a probíhalo naprosto s přehledem, kruhy velké tudíž dostatek místa pro všechny a nesmím zapomenout na sluníčko, které se na nás usmívalo celý den :) :) :) 

Dalmatínků bylo přihlášených 23 :) . . .

Moc jsme si užili setkání jak s našimi přáteli a pomazlili samozřejmě i jejich pejsky. Je to sakra radost, když se všechny dětičky sejdou, hrají si mazlí se a usmívají se na ceeelou "Krásnou louku" se zelenou travičkou v Mladé Boleslavi, kde se výstava jako vždy tradičně konala :)

Nastoupila jsem do kruhu dvakrát :-) 

Nejprve s překrásným pejskem Amor Royal Felicity a to do třídy mladých a následně s mým uličníkem rošťákem Kášou do třídy vítězů. :)

Všechno jde, když se chce nebo když víme, jak nato :)

Tento krásný mladý pes mi velmi připomíná jeho tatínka :) To byl nádherný černě tečkovaný dalmatin s obrovským charisma a často si na něho vzpomenu, byl to opravdu ,,PAN PES" :) :) 

Amorek s přezdívkou Angelo, jakmile zjistil že mám něco moc dobrého, byl jako míliusek :) skutečně velmi chytrý pejsek s charisma svého tatínka :) Velmi, opravdu velmi mě naprosto dostal :) byla pro mě čest dostat ho do ruky :) a nakonec z toho bylo krásné druhé místo za taky moc pěkným mladým hnědě tečkovaným dalmatínkem Merlinkem :)

a tady už mrkněte sami, jak nám to šlo společně . . . ;)

Amor Royal Felicity ,,Angelo,,

úsměv nám opravdu nechyběl :)))

A JE TU NAŠE CHVÍLE :))

,,Jeden za všechny a všichni za jednoho :)" . . . 

i tímto heslem se řídíme téměř vždy, a Falcoušek, jako správný mladý d'Artagnan ze Tří mušketýrů, náš udatný odvážný a krásný manekýnek s ryze anglickou elegancí, si pěkně nastoupil při volání našeho čísla do kruhu společně se mnou. :) Falcouš se překrásně ukázal v postoji i v pohybu a také ve své aktivní přátelské povaze. :) Celou dobu se na mě usmíval a stále mi vše říkal svými signály a prostě vším, však to znáte. . . :) :) :) a jak vrtěl ocáskem, bylo naprosto jasné že se mu líbí velký obdiv přihlížejících :)

Myslím si, že jsme dostali krásnou známku Výborný na pořadí 3 :) . . .

Nejdůležitější ale pro mě bylo je a vždy bude, užívat si každou aktivitu s mými pejsky naplno :) :) :) protože, i když je moc krásné každé vítězství, jak první, tak druhé nebo třetí. . . Naším vítězstvím je, že máme jeden druhého a to je to nejdůležitější !!! :) :) :) 

Falco při zapisování posudku :)
Falco in the process :)

a tady jsme všichni při závěru a umístění . . .

 

Výstava finišuje, kdy se čeká na odpol. soutěže . . .

PO skončení posuzování našeho plemene dalmatin jsme s Falcouškem šli obejít stánky, co nového, pořídili jsme supr řetízky za bezvadnou cenu . . . ;) jak se říká i dobrá hospodyňka přes plot skočí . . . vyplatí se obejít stánků více, kdy stejně kvalitní zboží nerovná se stejná cena ;) ;) ;) takže jsme pořídili co jsme potřebovali :) :) ještě jsme se u zkoušení velikostí pěkně zakecali s panem prodávajícím a jeho úžasně mazlivou fenou Briarda :) nooo a pak jsme pěkně šupajdili protáhnout Kášonkovy nožky :) 

Káša je velmi rychlý pes :) speeddot, jak na nás volal cizí pár, který se procházel se dvěma přepychovými Rhodéskými ridgebacky :) který by naprosto s přehledem stačil anglickému plnokrevníkovi v plné síle a nasazení, ale no bodejť ne :) když jsou dalo by se říct ,,ze společné krve,, ;) :) :) :)

zdroj foto:google.cz

Po pořádném proběhnutí jsme se s Kášonkem vydali za přáteli a za naší další absolventkou semináře vystavování ;) , která už netrpělivě čekala na své plemeno. Má NON FCI, takže před nimi bylo cca 40 psů  . . . takže čáááásu dosti ;)

 

Něco jsme popovídali, povzbudili, řekli a poradili pár dalších fíglů a tfuj tfuj tfuj krásně DO TOHO !! :)

 

Když byli všechny naši mazánci posouzeni :) , šli jsme opět vyvenčit, projít a schladit v tom vedru pejsky do řeky, která je hned vedle Krásné louky a pak na grilovaná krůtí stehna, ano ano, Kášonek i ostatní pejsky samozřejmě dostali také a nejlepší byla vosa, tato ,,Dáma s pruhovaným zadečkem, si přímo z tácku ,,ulovila,, pěknou nit masa a jak s ní letěla, pořád padala k zemi, chudátko, nestačila ji unést, ale nakonec to nevzdala a odnesla si to očividně do domečku kde si nacpala svůj pruhovaný pupík a vsadim se, že pozvala celou rodinu a i všechny příbuzné :-DDD

 

No jak říkám, o zasmátí nouze nebyla. Protože, když máte skutečně opravdové přátelé, se kterými se můžete zasmát od srdce, či se ,,jen,, opravdu upřímně radovat, je to jedinečné :) Díky všem vám ! mí přátelé za jedinečné okamžiky s vámi a vašimi pejseky :) :) :)

 

No a samozřejmě se zase těšíme na další psí výlet, který nám nic nezkazí a ani počasí :) Výstavy jsou s hodnými a dobrými lidmi moc fajn a hlavně, . . . s našimi pejsky, kteří nám vše krásné oplácejí :) Jak také říkávám, a to toho říkávám dost :) není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a užít si to! a mě tohle velmi pomáhá, protože aktivitu, kterou můžete sdílet se svým pejskem, v TEN daný okamžik SPOLEČNĚ, je to NEJVÍC! :) :) :)

za foto Díky Jaňula a Nikyta :)