FENA Z ÚTULKU - DOVOLENÁ

12.07.2012 03:09

Martina Šťastná

Dobrý den, před 3 týdny jsme si vzali z útulku asi roční fenku křížence. Její minulost neznáme, pravděpodobně ji někdo odložil, nechal nebo utekla...kdo ví. Je hrozně hodná, mazlivá (až nedomazlená:-)). S ostatními psi i lidmi venku si chce hrát, je ke každému přátelká, takže to vypadá, že ji nikdo předtím netrápil. Myslím, že si na nás již zvykla a začíná se cítit dobře a důvěřuje nám. Pomalu a jistě se jí snažím učit na základní povely a během sprna bych s ní chtěla docházet na cvičák.

Zádrhel nastal v tom, že máme jet za týden na dovolenou, kam psíka nemůžeme vzít ( jedeme na divokou vodu). Domluvila jsem se s kamarádkou, že nám fenku pohlídá u nás doma, takže bude v prostředí, které už trochu zná. Nicméně z toho mám strach. Sotva si na nás zvykla, začala nám věřit a je vidět, že na nás visí...a teď bude týden bez nás, s jiným člověkem.

Vůbec mě to nenapdalo, že by to mohl být problém, když jsme si jí brali..ale teď z toho mám strach. Zda to nenaruší naší začínající důvěru, aby to pro ní nebyl veliký stres...co myslíte?

Dovolenou bych odvolat mohla, ale to by mě manžel asi "vykuchal":-)

Nevím,jestli na toto existuje nějaký rada...ale nedalo mi to a píšu:-)

Hezký den a díky předem za odpověď

 

 

PP Věrka

Hezký den,

předem Vás chci uklidnit, protože pokud se budete bát Vy pak i Vaše psí holčička, ucítí že je něco v nepořádku a to ji právě ten stres vytvoří. Chápu, že to chce citlivý přístup, přesto nic se nemá a nesmí přehánět ! Takže Milá Martino, je vidět že Vám na fenečce moc záleží, a už proto nezmatkujte a nestresujte se dopředu, toto je nejlepší Rada nad zlato a toho se držte !! ;o) opravdu :o)

U pejsků to nefunguje takto, že Vy odjedete a ona se bude trápit, ne ne ne, a hlavně se s ní nijak nelučte, tím by jste ji stres ještě víc utvrdila a fenka by byla naprosto ve špatné řekněme náladě a ve stresu a to přeci nechcete. Myslete nato, že ona není malé děťátko, ale pes, u kterého platí jasné přírodní zakony psí smečky.

Takže všechno dělejte jako normálně a když odjedete, tak odjedete, fenka na Vás počká a až přijedete, myslím si, že Vás bude vítat a bude mít radost že se jí Alfa vudce vrátil. Je dobré třeba fence něco přivést, ať už hračku nebo nějakou větší dobrotu, kdy si ona spojí, že jste jako Alfa něco po delší odmlce od ní přinesli pro ni. Jak píšete o fenku se postará Vaše kamarádka a bude i ve svém prostředí, což je pro ni nejlepší. Vím že je to nepříjemné, ale Vašimi obavami z fenky akorát uděláte vystresované nevěřící pejsátko, které nebude vyrovnané a nebude mít radost ze života, není to příjemné ale je to realita.

 Myslím si, že mnohem horší je to pro Vás, skousnout odloučení se od ní než pro ni. Ona to vezme dobře, nebojte :o)

A hlavně žádné slzy, při odjezdu se na ni pěkně usmějte a jeďte, zapomentě na to že ji opuštíte, ale myslete nato, že se těšíte a Vaši radost sdílejte i s ní, uvidíte, že fenka smutná nebude, pokud nebudete Vy.

Přeju pěknou dovolenou a buďte silná, pro Vaši psí kámošku :o)