MLSKY

22.02.2012 14:14

Aneta 

Dobrý den, měla bych dotaz, zda je při vystavování dobré učit psa na mlsky? Vím, že se to dělá ale přijde mi, že cpát psa mlskama při vystavování nění moc pěkné. Děkuji předem.


PP Věrka I 24.02.2012

Dobrý den Aneto,

ano při vystavování je základ dobrá poslušnost a ovladatelnost psa. Už jsem kolikrát prezentovala i psy co nevydrželi dlouho na místě. Musíte vědět, jak psy zaujmout, co mají rádi a co je zajímá. Jednou velmi osvědčenou metodou odměňování neboli pochval při vystavování, jsou pamlsky. Tato metoda velmi dobře funguje, ale ne na každého psa. Je to opět individuelní. Jsou psi, kteří při vystavování pamlsky prostě nepotřebují.
Samozřejmě není dobré psa v kruhu neustále ,,cpát,, nevypadá to dobře a navíc když pak třeba čekáte na posouzení a příjdete na řadu, tak při kontrole zoubků je má pes plné, což není estetické a to opravdu nedoporučuji. Navíc taky nevypadá dobře, když pes pořád jí a nemá prostor nato, se ukázat. Pokud se ale pamlsky dávají psu v kruhu správným způsobem, je to jedna z výborných a dobře fungujících metod. Jak říkám, záleží na každém co zvolí, ale vždy formu odměňování musíte přizpůsobit psu.

 

Aneta | 25.02.2012

Mockrát Vám Věrko děkuji za rady, určitě se dle toho zařídíme. A naprosto souhlasím se vším, také si myslím že estetika by v kruhu neměla chybět. A co dodat? Že není na rady odborníka a jsem moc ráda že se tu s Vámi mohu o vše podělit, žádné takové jiné forum nebo jiné stránky neexistují. Ještě jednou děkujeme a přeji ať se Vám jen daří a mějte se moc fajn a určitě Vás doporučím !