MŮJ PES JE PŘÍLIŠ HUBENÝ

30.04.2012 22:31

Nikola
Dobrý den, moje dvouroční fena je dost hubená. Je Jacks Russel Terier. Mám ji z ůtulku a neměla nikdy štěňata. Má 6 kg. Je to normální? Má hrozně propadlí břicho. Krmíme jí dvakrát deně. Krmíme jí Britem nebo Ontario. Můžete mi prosím poradit?

 

PP Věrka

Dobrý den,

dívala jsem se pro jistotu, a dle standardu Jack Russell teriér je výška 25 - 30 cm a váha 5 až 7 kg, je váš psík v pořádku, může mít i o krapet víc.

PŘESTO jelikož je z útulku, nemáte stopro jistotu, že je čistokrevný, takže možné je vše, proto se dle standardu můžete řídit jen ,,na oko,,

Vaše fenka je též řekla bych v ,, pubertě,, takže může být i hubenější.

Dále také může mít parazita, píšete že má propadlé bříško, . . . Kdy jste odčervovali? s odčervením by byla spíše nafouklá, ale faktorů to má více.

ROZHODNĚ bych nic nepodcenila, a zašla k Vetovi, řekla bych mu co Vás trápí, aby fenku zvážil a celkově prohlédl, zda není nemocná, řekne vám více. Přímo váha se u každého psa také liší celkovou stavbou těla, kostí, výškou apod.

Vaše psí holčička je na štěňata mladá, samozřejmě mít už může, ale její ,,hubenost a propadlé bříško,, s tím určitě nesouvisí, to ne! Pokud Vám to někdo tvrdí, je to nejedna z mnoha pověr, které se rádoby šíří, takže nato vůbec nedejte.

Ohledně krmiva,...

pokud krmíte jen suchou stravou, tedy granulemi, ať má fenka též dostatek vody. Myslím si, že přidat jí do granulí konzervu nebo vařené těstoviny či rýži s masem by bylo určitě nejlepší, aby Vám i trochu přibrala. Rozhodně bych značky nestřídala, zůstala bych u jedné, která fence nejvíc vyhovuje. S Britem krmím též, a mým psům vyhovuje velmi dobře a to všem :-) Je určitě lepší krmit jednou značkou vyhovující psovi, ale přizpůsobila bych řadu,. . . respektive druh, o tom všem se poraďte se svým vetem.

Jak vybrat správné granule VIZ ČLÁNEK KRMIVO - GRANULE

Důležité !!!

Po krmení, kdy se pes nají, by měl mít naprostý klid (klidný režim) tedy odpočinek. Žádné narychlo, ani skotačení běhání apod. Nejlépe je vyvenčit, nakrmit a spát :-)

Dejte mi prosím vědět jak jste dopadli u Veta, děkuji a s přáním všeho nejlepšího pozdrav fenečce.