NAKRÝVÁNÍ OSTATNÍCH PSŮ

04.01.2012 13:15

Monika

Ahoj, poradno prosím.... Choicík je zvíře obtěžuje všechny fenečky (nehárající) vůbec mě nevnímá a nenechá se odradit ani když na něj fenčka zavrčí nebo po něm chňapne.... Myslíš že ho to někdy přejde??? Mam ruce jak opice nemůžem jít s žádnou fenečkou na procházku kterou bychom si všichni užili...


PP Věrka

Těžko se dá říct o co přesně jde. Z toho co popisuješ vidím možnosti dvě. Pes je mladý a v pubertě, má potřebu si dokazovat že je král a též neumí se svým vzrušením pracovat (naložit). Možnost jiná je i ta, že Choicík může pouze projevovat přátelstké chování. Je rozdíl, zda nakrývá pes psa, pes fenu, fena psa nebo fena fenu. Rozhodně bych se u tvého psa zaměřila na přivolání, tedy odvolání od psa. Pokud ti to nefunguje, používej stopovačku. Jak používat stopovačku viz článek ,Puberta a vše s ní spojené, abys docílila 100 % přivolání. Zvol metodu, která bude vyhovovat a líbit se oběma stranám.

Já bych volila za povel - zvýhodnění, tak aby pes upřednostnil tebe, udělal co po něm chceš a tím si byla spokojena i ty. Pokud ale psa nesundáš z feny za celou dobu procházky, jasně bych určila pravidla. Po pubertě se uklidní, přesto např. moji psi jasně vědí, kam až můžou zajít. Je důležité, aby tě pes přijal a respektoval. Je i dobré psa zaměstnat, aby si vybil svou touhu, napříkla aportem :-) Nemohu ti víc říct, jelikož nevím jak , ono vaše nakrývání, vypadá.