Pejsek je ještě příliš mladý na to, aby jeho život skončil !

30.12.2011 23:23

 

Velmi smutný příběh dobrmana Césara (se šťastným koncem :)

 

Dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Po fyzické stránce byl na tom velmi špatně, vypadal jako chodící kostra potažená kůží. Po psychické stránce to nebylo o nic lepší, pejsek byl zlomený a ztratil všechnu důvěru k lidem. Doufali jsme, že se pejsek dostane opět do formy, dostával najíst několikrát denně, ale podle zpráv, které jsem dostávala z útulku, César nenabývá na váze, ale je na tom ještě hůř.

Když přijde řeč na vodítko a náhubek, tak začne být značně nervózní a vyjíždí po lidech. Bojí se, že ho někdo přiváže ke stromu a nechá ho na pospas, tak jak už si to jednou zažil. Naopak, když se po pejskovi nic nechtělo a nevytáhlo se na něj vodítko, nechal se i pohladit, ale většinou na lidi ani nereaguje. Svůj špatný psychický stav si kompenzuje tím, že kouše věci. Dokonce si prý rozkousal boudu.

Současný stav pejska je ale velmi vážný, jak bylo již zmíněno, nenabírá na váze, ale spíš hubne. Jelikož pro něj prozatím nemůžeme najít zkoušeného chovatele, a protože kouše a fyzicky na tom není dobře, uvažuje se o jeho utracení již po Novém roce. Pejsek není zlý, jen se dostal do rukou špatného člověka, který mu zničil život, a tohle jsou následky. Proto se na vás obracíme s prosbou o pomoc, potřebujeme co nejrychleji najít ostříleného chovatele, který má zkušenosti nejlépe přímo s tímto plemenem. Hledáme člověka, který nemá děti ani jiné psy a je schopný získat si jeho důvěru a dát mu hodně lásky, aby mohl být César šťastný aspoň po zbytek svého života.

Prosíme, sdílejte tento článek a ptejte se svých známých, přátel nebo rodiny, jestli neví o někom, kdo by byl vhodným pánem pro Césara. Pejsek je ještě příliš mladý na to, aby jeho život skončil. Když se zapojíme všichni, někoho určitě najdeme!


Všem, kteří budou ochotni pomoct, moc děkujeme.
Od: Psí útulek Hlučín, Velmi smutný příběh dobrmana Césara - prosím sdílejte !

 

A JAK TO POKRAČOVALO A DOPADLO?

 

30.12.2011 23:54

A jak to pokračuje s CÉSAREM ??
Poslední informace jsou takové, že Césara se dnes do auta nepodařilo naložit, zůstává tedy i nadále v útulku. Zítra by se na něj měl přijet podívat nějaký pan z Frýdku-Místku, který už za ním jednou byl a pokud se ani jemu nepodaří Césara dostat do auta, máme další zájemkyni, která se ho chce ujmout a nechat si ho nastálo.
Co se týká pana Rudolfa Desenského, nabídl nám pomoc formou konzultací, psa si v žádném případě brát nebude, nemá pro něj vhodné podmínky. Děkujeme všem, kteří projevujete o Césara zájem, budeme Vás průběžně informovat, co se dále děje.

od: Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat

 
 

01.01.2012 03:29

César a jak to pokračuje . .
Dobrý večer všem,
Pes je ve velmi špatné fyzické a psychické kondici, je to chodící kostra potažená kůží, nemá na sobě ani gram tuku, velké mrazy by ve venkovním kotci nepřežil. Krmí ho několikrát denně, aby přibral, ale pes je v takovém stresu, že i když žere, nedaří se mu přibrat. Samozřejmě, že by v útulku byli radši, kdyby se ho někdo ujal, než aby se ho muselo uspat, ale pokud se mu někdo nenajde, pes zimu nepřežije! O utracení Césara nerozhodujeme my, ale město spolu s veterinářem.
Slečna Petra už nekolik dní oslovuje různé lidi, chovatelské stanice, organizace a snaží se mu tímto pomoci. Jeho stav ani utracení si nevymyslela proto, aby mu díky soucitu lidí sehnala někoho, kdo si ho vezme. Tohle je ale realita! Bohužel to vyšlo zrovna na vánoční svátky, kdy je v útulku omezený provoz.
Děkujeme za pochopení a všem, kteří se snaží jakkoli v tomto případě pomoci, moc děkujeme.
Jménem Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat... Kateřina Urbanová

 

04.01.2012 02:27

Všem, kteří se zajímají o případ dobrmana Césara
Dle fotek osobně usuzuji, že pejsek je na tom opravdu zle. Právě proto jsem ho vložila i sem. Můj názor je, že s pejskem ,pracovat, a dát ho dokupy, potom, co vše mu někdo provedl, bude moci pouze profesionální člověk odborník s opravdu velmi citlivým přístupem. A navíc jelikož pejsek ani sám neví, dle toho všeho, jak se dá žít normálně a beze strachu, bude to chtít strašně moc času a bohužel asi i zázrak aby dokázal znovu uvěřit lidem. Upřímně, kdybych tu sama neměla pejsky, už mám Césara doma, respektive bych již jednala. Snažím se tedy pomoci aspoň touto cestou a sdílet ho. Bohužel víc dělat nemohu. A navíc jsem pejska neviděla na vlastní kůži, takže názor si mohu udělat pouze z fotek a případné konverzace lidí. Z fotek je to jasné, a na konverzaci se spolehnout nikdy nedá. Nejdůležitější nyní je, aby pejsek v tak kritickém stavu dokázal přežít a najít pro něj člověka, který by si ho zkusil získat, měl s ním tu trpělivost a hlavně aby byl nato všechno pejsek dost silný. Pevně v to věřím a doufám. Dále jsem opět vkládám vyjádření MS-spolku na ochranu zvířat.

 
Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat :
Dobrý večer všem, kteří se zajímají o případ dobrmana Césara. Z nepřesných informací od lidí, kteří se byli na Césara podívat, jsme dostali zprávy, že pes je v tak špatném stavu, že pokud přijdou silné mrazy, nemá šanci ve venkovním kotci přežít a dojde pravděpodobně k jeho utracení. Tato informace nevzešla z města Hlučín ani z útulku, nejednalo se o žádné rozhodnutí. Potřebuje nový domov a zkušeného majitele, protože na tom není psychicky moc dobře a ztrácí na váze. Na Césara se ozvalo již několik zájemců, uvidíme, jestli se ho tento týden podaří umístit. Potřebuje zkušeného chovatele, který bude vědět, jak se k němu chovat, ne to, že se na něj chtějí lidé jezdit dívat jako do ZOO.
Děkujeme za pochopení, o jeho situaci Vás budeme i nadále informovat.
 
Dnes jsem mluvila s útulkem i městem Hlučín: César je stále v útulku, nikdo se na něj zatím neozval a zájemci, kteří byli, to odřekli. Stále hledáme někoho zkušeného, kdo by se ho ujal. Jsme v kontaktu ještě s jednou rakouskou organizací, kteří se nabídli, že by ho k sobě vzali. Uvidíme, jestli to vyjde. Jeho stav je stále stejný.

 

05.01.2012 16:27

Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat
Katka: Dnes jsem dostala email od Claudie z Vídně, že si pro Césara přijedou a vezmou si ho. Ještě mi upřesní datum, nejpozděli ale příští středu. Držme palce, aby to tentokrát dopadlo dobře!

 

08.01.2012 03:17

 

Dobrman CÉSAR - převoz do Vídně

 

ŠŤASTNÝ KONEC PRO CÉSARA

JE TU !!!  klikněte na foto :-)

 

Děkujeme a držíme palce !!! Césarovi , přejeme hodně hodně té člověčí lásky...kterou on ještě bohužel nezažil...a hodně zdraví...doufáme že se ze všech těch bolístek a trápení dostane a už bude jenom a jenom dobře !!!

PŘEJEME HODNĚ ZDRAVÍ CÉSARE !!!!,

 

Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat · Aktualizováno v pátek · Místo focení: Záchytné kotce Hlučín

Dnes po poledni si přijely dvě paní z Vídně pro Césara. Přicouvaly autem k vratům a poprosily všechny, abychom je nechaly s Césarem samotné, kromě pana správce, na kterého byl César zvyklý. Pokusili jsme se udělat pár fotek a vše pozorovali z povzdálí, abychom ho neznervozňovali. César byl zpočátku nejistý, ale protože ráno nedostal nažrat, chytal se na pamlsky. Postupně se s nimi přibližovaly k autu, do kterého po chvilce César sám naskočil. Celá akce netrvala déle než 10 minut a bez jediného problému ho dostaly do auta. Všichni, kteří z povzdálí přihlíželi, jsme předvídali, jak dlouho to asi bude trvat a jestli je César pokouše. Všechno proběhlo naprosto perfektně, cestu prospal a nyní je už v teple, nažraný ve Vídni u nové paničky. Děkujeme všem, kteří jste s námi jeho příběh sdíleli a sledovali a kteří se snažili jakkoli pomoci. Průběžně Vás budeme informovat, jaké pokroky César dělá a máme slíbené fotky.


 
 

Hurá Hurá Hurá !!! César se v jeho novém životě zlepšuje... + Foto

10.01.2012 18:24

Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat

César se v jeho novém životě zlepšuje...miluje svůj nový pelíšek, pořád spí... je velmi bázlivý.. dá se ale motivovat a přilákat na jídlo a také s míčkem....:) zažívá krátké chvilky štestí, pak si zas vzpomene na to co zažil, drží si odstup a je podezřívavý.. Ani na chvíli nezavrčel, neprojevuje žádné známky agrese, potřebuje opět získat důvěru v lidi, pak z něj bude sladký a něžný pejsek :)

 

Claudie Césara odhaduje na max. 2 roky, je to mladý pes. Po hodině hry s míčem se sice unaví a jde si prý sám lehnout do pelechu, ale to je prý tím, že je slabý, ne věkem. Svůj pelíšek prý úplně miluje a když za ním Claudie přijde, začíná o ni projevovat zájem. Zatím ho nechává, aby sám přišel, kontakt prozatím nenavazuje ona, ale nechává ho, aby si na ni zvykal. Balóny prý nosí sám a je velmi jemný, když mu ho bere z huby. Je velmi pozorný, zvědavý a zajímá se o okolí. Za pár dní ho chtějí do výběhu pustit s neproblémovou fenou, aby zjistili, jestli se snese s dalšími psy, pokud ano, bude přesunut do domova, kde již jeden pes je. Momentálně je v útulku, který má nepřetržitou veterinární péči a Claudie za ním každý den na pár hodin dochází. Zatím má stále průjem a bude podstupovat kompletní veterinární prohlídku.

 

 
 

NOVÉ INFO o dobrmánkovi Cesarovi !

26.01.2012 01:26
Tak tu máme Nové Info o DOBRMÁNKOVI, bohužel není moc radostné :-(((
 
Katka - Dnes jsem mluvila s Claudii z Rakouska, která má na převýchovu dobrmana Césara z Hlučínského útulku. César ji včera velmi škaredě napadl a potrhal ji obě ruce a paže. Skončila hospitalizovaná v nemocnici. César má absolutní výkyvy v chování, strašně moc se bojí zůstávat sám, deště, sněhu a větru, trpí klaustrofóbií. Na jedné straně u Claudie hledá útočiště a ochranu, na druhé straně po ni již něko...likrát vyjel a včera to nedopadlo dobře. :-( Bude se muset umístit jinam, kde bude 24 hodin denně s někým v kontaktu, převýchova bude otázkou roku až 2, do té doby ho nebude možné umístit do nového domova. César jeví známky psychicky narušeného psa, který musel celý svůj život strávit někde zavřený, protože se točí dokola na jednom místě a v kotci skáče z jedné zdi na druhou, jako to dělají zvířata, která strávila celý život v kleci nebo malém kotci. Ten, co mu tohle způsobil, udělal opravdu dobrou práci!!! :-(((
 
 

César se svým novým "trenérem" + VIDEO

26.01.2012 21:49
od: Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat
César se svým novým "trenérem" ... prý to jde dobře, večer přeložíme a dodáme bližší info.

Kliknětě na video :

www.youtube.com/watch?v=JDY-z3yCsU8&fb_source=message


 

 

23.07. 2012 NOvé Info a jsme mooc hrdí na Cesara i na jeho cvičitele !! :o))

Pro ty z Vás, kteří jste sledovali kauzu dobrmana Césara z Hlučínského útulku, tady máme další fotky z Rakouska. 

 


Více zde:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3621390893664.2138682.1240681372&type=1¬if_t=like