TRÁPÍ SE NEBO NE? + VIDEO ,,Soužití není o tom, zavřít psa do kotce! O to hůř psa, který má ve vínku prostor a lovecké pudy !!!,,

23.08.2012 17:10

Dagmar Kolářová
 

Trápí se nebo ne?

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor, zda se pejsek (fenka) výmarského ohaře v mém videu trápí, nebo ne. Majitelka ji chová na zahradě v kotci. Chodí za ní denně odpoledne, berou ji "vyběhat" na půl hodinky na pole za zahradou, která je mimo bydliště. O víkendech je fenka někdy brána do lesa (nimrodství), případně na dlouhou procházku. Při nepřízni počasí (lijáky, mrazy), kdy se majitelům nechce na zahradu, berou fenku domů (panelák). Poté ji vrací na zahradu. Fenka po jejich odchodu téměř celou dobu dělá to, co vidíte na videu (v noci předpokládám spí). Běhá a občas vyje nebo hledí směrem, kterým páníčci odešli. Majitelka mi na mé upozornění řekla, že to je její problém (fenky) a musí si zvyknout. Fenka bývala dřív v kotci se starší kamarádkou stejné rasy, která ale zemřela na rakovinu před rokem (bylo jí 7). 

Ráda bych znala \Váš názor, za nějž děkuji. Prosím také o zachování naprosté anonymity, nechci video zveřejňovat. Děkuji za pochopení, jde mi jen o blaho té fenky, majitelka je jinak moje kamarádka. 

 

VIDEO + POKRAČOVÁNÍ NÍŽE !

 

PP Věrka 

Dobrý den,
pokud nesplnujete podmínky poradny, nemohu reagovat. 

 

Dagmar Kolářová

OK, dekuji. 

 

PP Věrka

Myslím si, že podmínky vyplnit není vubec náročné, a ano, fenka se tam trápí. Ztísněný a uzavřený prostor ji týrá, toto je výborný zpusob jak fenku násilně a psychicky zlomit !

 

Dagmar Kolářová

Velmi děkuji za Vaši odpověď.
DK.