NAPADENÍ KANCEM !

29.03.2012 18:43

DŮLEŽITÉ VAROVÁNÍ PŘED / NAPADENÍ KANCEM !

29.03.2012 18:24

Kateřina Charvátová
:) Dobrý den, chtěla bych se zeptat a zároveň vás poprosit, aby jste tady na Vašich stránkách varovala pejskaře.Dne 27.3.2012 jsme byli s Naší labradorkou za barákem v lese, na procházce jako každý den, okolo 6 hodiny, chodíme takhle už 9 let pravidelně, tenhle den byl ale jiný, zaútočilo na Nás divoké prase a Náše fenka jessi se mezi Nás a prase postavila.Poprali se a fenku Nám museli operovat, má velký trhanec který vede od zadku až k cecíkům na obou stranách.Také jí trošku nabral do oka, ale to čistíme a vypadá to že to bude dobré.Už hezky chodí, dokonce nepajdá.Chtěla sem se zeptat jestli mi neporadíte co by jí mohlo potěšit a zaroveň nějak pomoct.Zatím Nás napadlo jen jí přidat do žrádla vajíčko.Také Vás prosím aby jste varovala Vaše čtenáře :( Není to vůbec hezký pohled na to jak pejsek trpí.
Předem moc děkuji a přeji hezký den

 

Katka Charvátová

Sosnová u České Lípy

Labrador, 9 let

 

PP Věrka

Dobrý den, moc děkuji za info, ikdyž je smutné. 

Vejce nedoporučuji, to kvůli salmoneloze. Léčbu určitě nechte na vetovi, ten by Vám měl doporučit, co je pro pejska nejlepší (aby nebyla v průvanu, jak s jídlem, dodržovat pitný režim apod). Mohu jen poradit, když ji budete mít u sebe třeba bude ležet na gauči, buďte s ní hodně v kontaktu např. aby byla o Vás opřená a cítila Vaši člověčinu a jistotu. Hlavně žádné stresové situace, jen klid a bezpečí :) Při procházce fenka vycítila nebezpečí, neváhala a hned Vás šla bránit ikdyž ji to málem stálo život. Nyní, když je zraněná a slabá potřebuje zase ona vědět, že Vy ji nedáte, že ve Vás má jistotu a bezpečí. Moc držím palce ať se holčička brzy uzdraví, je moc statečná ! :) 

 

Kanec při útoku na člověka !

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAPADENÍ KANCEM POKRAČOVÁNÍ + FOTO !

 

Přidáno Nové info o statečné fenečce labradorce Jessi a foto jak marodí ! Děkujeme majitelce za průběžné informace. Jsou přínosné pro nás pro všechny.

 

 ! NEPŘEHLÉDNĚTE ! NEPŘEHLÉDNĚTE !

 

Kačenka Charvátová

:) Moc Vám děkujeme, jessi dnes dokonce přinesla hračku že si chce hrát, ještě trošku kňourá když leží.V sobotu jdeme na vyndání stehů a na kontrolu, tak podám info jak to s Námi vypadá.

Hezký večer.

 

PP Věrka

Moc držím palce a budu se těšit Jessi brzkému uzdravení a infu od Vás. Snad tam kance už nepotkáte a určitě bych to ještě nahlásila na policii, aby zabránili dalšímu vašemu nebo cizímu zranění.

 

Katka Charvátová

Dobrý den, no nahlásili jsme to na obecním úřadě a mamka se o tom bavila s myslivcem, ale bohužel je období kdy bachyně rodí a hledají si místa kam své mladé "vyvrhnout" takže se s tím nedá nic dělat.Otázkou je spíš co dělali myslivci v zimě, když je to už několikátý případ a více lidí od Nás ze Sosnové prasata vidělo :) Taky jsem to došla říct do naší mateřské školky, protože si tam chodí děti hrát a i paní učitelka mi řikala že s dětma už vyděli rozválené pelechy.

 

Posílám dvě fotky jak je na tom jessi, akorát mam teď obavu z toho že má malou díru v krku, kterou veterinář jen vyholil okolo, vydezinfikoval a řekl že to šít nebude, dnes začala trošku sípat a myslím že tam má možná něco proraženého, protože je vidět že jí to v krku asi šimrá nebo tak něco, no v sobotu se na to zeptám až půjdu na to vyndání stehů.Rodiče museli odletět na dovolenou, protože jí měli už zapalcenou a nedalo se to zrušit, tak je to tady na mě a bráchovi aby jsme jí dali do pucu tak děláme co můžem :) Děkujeme že držíte palce a že jste to uveřejnila, doufám že se to už nikomu nestane.

 

 

Labradorka Jessi po napadení kancem
Statečný marod fenka Jessi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

STATEČNÁ JESSI ZASLOUŽÍ MEDAJLI ! ! :)

Přikládám další Info o léčbě, jak vše s fenečkou Jessi pokračuje.

 Mockrát díky všem, kteří fence spolu se mnou

drželi a drží palce !! :)

Katka Charvátová I 01.4.2012 14:03:07

Dobrý den,
tak včera jsme vyndání stehů zvládli v pořádku, něco málo z toho vyteklo, ale
prý je to dorbý že to nesmrdělo a vypadalo to dobře.Na ten krk mi veterinář řekl
jen hm hojí se to ....tak snad to bude dobrý. Teď odpočívá a vypadá dobře, v
uterý jdeme na kontrolu tak snad už bude všechno v pořádku. 
Hezký den Vám i Vaší smečce :)

 

PP Věrka I 02.04.2012 16:11

Ahoj vám oběma :)
moc děkuji za nové info ! Jsem moc ráda že je Jessi vpořádku, je to opravdu moc statečná holčička :)
Jsem ráda že je i psychicky dobrá, přesto musí a musela mít hrozné bolesti s tak roztrženým bříškem. Možná až pak jen mohu doporučit je dobré, jemně opravdu jemně aby ji to nebolelo, potřít ránu heřmánkem, vylouhovat a nechat vystydnout, následně namočit hadřík a potřít a otřít... Heřmánek je léčivý a i vysušuje, takže ne moc ale jak říkám jen tak lehce ;)
Moc děkuji za pozdravy, smečce vše vyřídím a palce stále držíme ! :))

 

Katka Charvátová I 03.4.2012 10:08:23

Dobrý den, 

Jessi se moc fotit nechtěla ale přecejenom něco posílám ....Jo myslím že to zvládá, v lese je vidět že je celkem nejistá, ale když na ní promluvím, nebo jí pochválím tak zase začne vrtět ocasem a pobíhat :)

Takže mam koupit v lékárně heřmánek a dát to vařit, nebo jak to mám udělat? 

Děkuji moc za rady, snad to zvládneme, dnes večer jdeme na kontrolu, tak dám zese vědět.

Hezký den

 

 

PP Věrka I 03.04.2012 16:26

Děkuji za další info i za foto, chudinka malá, je vidět že jí je moc špatně. co říkal vet? dal ji i kapačku? nebo i by měla dostat antibiotikovou injekci/injekce na pár dní...? Synulox například. Určitě ji hlídejte, a i jí zkuste občas nosit misku s vodou, aby se napila, když nebude chtít aspon lehce namočit čumáček. vypadá že má i teplotku, ale to není divu po takovém šíleném zákroku. Vypadá i trochu apaticky, venku chodí normálně nebo je pomalejší..? jinak určitě bych zatím do lesa nechodila, pokud tam to prase bylo může se tam ukázat znovu... a fenka si to místo spojí a bude ve stresu, zatím bych ji tam vubec nebrala. jen ven na travičku a žádné dlouhé procházky, musí ji to opravdu strašně bolet. máte i lék na bolest? Zkuste se veta zeptat na lék např.:Rimadyl, Tolfédine. Děkuji moc za fotky, moc na Vás a holčičku myslím, je to opravdu těžké. Jinak co bych ještě udělala,...

 

Určitě si vemte tel na Veta, a hlídejte fence teplotu, stačí hlídat nos a uši. Nos bude mít teplý a suchý, ale kdyby ho měla horký a i uši kdyby měla horké, je to špatně, to už má moc vysokou teplotu. Může se stát, že bude mít i oči -bělmo podlité jakoby krví, to už je taky špatně. Určitě ji nechcte ležet co nejvíce na měkkém, kdyby na pohovce, tak ji tam nechte a ne na zemi a ne na tvrdém, myslím že i takto bude mít problém se uvelebit. žádné rychlé pohyby, vše pěkně pomalu a vklidu. pohyb, chůzi přizpůsobte jí, vlastně vše přizpůsobte jí :-) nedělejte s ní ani sedni ani lehni, a jak to máte s jídlem? Víte, tohle vše by Vám Vet měl říct a asi i řekl, jen se snažím vymyslet vše co mne napadá. Je mi holčičky opravdu moc líto,
 

S heřmánkem,.. normálně v lékárně bych koupila sáčkový heřmánek jako na čaj. Pak bych třeba do pullitru zalila jeden sáček, necháte chvíli vylouhovat a sáček vyndáte. Dále necháte vystydnout na pokojovou teplotu, klidně studenejší, ale ne ledové! pak navlhčit hadřík a jen ji tu ránu i zestrany ne namočit, ale jen potřít. třeba ráno nebo večer, stačí 1 - 2 denně. nálev můžete i pít jako čajík, ale fence ho pít nedávejte. Nálev vydrží tak do druhého dne v lednici, ale pak udělejte nový :-)
Kdyby se Vám něco nezdálo klidně mi zavolejte na tel., který jsem Vám poslala na maila, stačí mě i prozvonit, a kdyby jste potřebovala zavolám. Můžeme o tom klidně i jen mluvit, kdyby to pomohlo :-) já nyní prožívám stejné trápení, jen z jiných důvodů. Vím, že to i bolí, dívat se na člena rodiny jak trpí, což já své pejsky jako členy rodiny tedy mé smečky beru :-)

 

Takže zatím takto a kdyby něco ozvěte se ! :-)
a pozdravení Jessince :-)

 

 

Kačenka Charvátová I 04.04. 2012, 11:50

Dobrý den,

Nemáte za co, jsem ráda že to takhle můžu někomu napsat.Veterinář jí moc chválil, rány neotékají a prý to vypadá moc dobře.Dostala akorát injekci proti hnisání, jinak jí dávám prášky, ráno a večer Synulox 1,5 tabletky.Vodu jí takhle občas nosím, ale docela pije sama, ona se třeba nenapije, ale olízne mi ty prsty od té vody.Teplotku občas mívá večer, třeba jednou za 2dny má teplý čumák,ale ouška má studený, ale je to i tím že je asi hodně unavená a pořádně se nevyspí, protože jí to bolí, hodně zívá. Chodí uplně normálně, dokonce od pondělí sem si všimla že když se vykaká tak to i radostně zahrabe a nožky dává že až nahoru, akorát po schodech na terasu chodí pomalu, ale to jsou jen 3 a je nahoře, dokonce v lese vzala jeden klacek a dotáhla ho až na zahradu, na zahradě si lehla na travičku a kousala ho.

 

Večer semnou spí na posteli no, ale přes den je v pelíšku, ani se jí do pokoje nechce.

Dřív jsme jí krmili jen večer, protože víme jak je to u labradorů že když jsou tlustý, tak potom mají problémy s kyčlema a to rozhodně nechceme, ale teď jí dělám jídlo ráno i večer, dávám jí do toho ty tabletky :) Vždycky vše sní, napije se, chvilku poleží a pak sama příjde dát signál že se chce jít porběhnout, jdeme jen za branku a tam se vyčůrá a vykaká, myslím že se lesa nebojí, ale když je třeba za stromem a nevidí mě tak se zasekne, dá ocásek dolů a rozhlíží se, tak hned na ní volám a chválím jí že je hodná, pak už mi jde u nohy zpátky domu. Jinak dostává zásobu piškotů od našeho pradědy, který bydlí ; s Námi. Já jí sem tam taky nějakou mlsku dám, v obýváku má takovou dozu a tam má všelijaké kostičky a pamlsky, občas do toho vrazí tím krunýřem a musím běžet a dát jí, jinak by byla uražená :D.

 

Heřmánek dneska koupím a večer to zkusíme ty rány trošku potřít.

Včera jsem se ptala Vet. jestli má to očíčko dobrý a dal Nám kapičky Tobrex la-Alcon, tak to kapu jednu kapičku 3x denně.

Možná divně působí asi i proto že jsou rodiče pryč, přeci jen jsou to její milovaní a hlavní vůdci naší rodinné smečky :) Asi se jí stýská, doufám že si nemyslí že v tom lese zůstali, ale hodně si s ní povídali než odletěli, takže myslím že ví že se brzy vrátí, občas s ní jdu do ložnice, jen se tam projde, něco očuchá a jde pryč.

Číslo si ukládám, opravdu moc děkuji, jste hrozně hodná :) Řeknu jessi že taky máte pejska který bojuje o život a budeme Vám taky držet palečky ať je Vám brzy lépe :)

 

PP Věrka I 06.04. 2012, 17:07

Ahoj Vám i Jessince,

To je moc dobře, chce to jen čas a vše bude určitě dobré :-)

Víte, některé rány se občas nezašívají, jsou na ně různé masti s enzymy, které je jakoby přitáhnou obě strany k sobě a spojí. Ano, její pohled mluví za vše,......

 

To očíčko, je to dle mne i následek té rvačky s kancem. Pěkně kapejte a dejte tomu čas. Vše se určitě zlepší, to víte, je to jako s člověkem, když je pacient po operaci, také musí chvíli odpočívat než se dá zase dohromady :-) 

Vaše denka je velká teréňačka a vše dle popisu zvládá moc statečně. Je to velká bojovnice, nedá na sobě nic zdát, ikdyž to pro ni muís být také utrpení. Je to opravdu silná fena, musíte být na ni hrdí :-)

 

Ohledně její psychiky,.....

to, že hlavní rodiče odjeli,.. nebojte, důležité je, že jste se všichni s fenkou vrátili domů a i přesto všechno ona nabyla jistoty a bezpečí, že splnila svou roli ochránkyně. Ano, může se jí stýskat, ale zase jste tam s ní Vy a navíc ještě praděda, hlavně nesmí být sama a to není :-) Je určitě dobré, že má přístup všude, včetně ložnice, kde si může jít očichat pachy hlavních vůdců. Také může přemýšlet jen proč odešli, ale určitě to není poprvé a ona ví, že se brzy vrátí. Pokud to nebude trvat moc dlouho, je jasné, že na ně bude stále čekat,...

 

Hlavně ať je vklidu a hoooodně odpočívá. Velké díky patří i Vašemu Vetovi ! Ještě, se moc omlouvám, ale nyní mám trochu problémy se simkou, takže mi můžete pouze přes mail,.. brzy se to snad spraví.

Přeji pevné nervy a velké pohlazení Jessince a Vám díky za průběžné info, které pomáhá nám všem !! :-))

 

Kačenka Charvátová I 14.04.2012

Dobrý den, mám pro Vás nové zprávy, špatné i dobré, nejdříve ty dobré, tak jsme byli včera, pátek 13. na uplném vyndání stehů, veterinář se sám chválil jak to má pěkné, i Nám se to moc líbilo :) Jessi jsme si přivezli doml, na noc jí ještě nechali límec a ráno jí ho s radostní zbavili ....bohužel okolo 6h večer, poletovala na zahradě a celé se jí to roztrhlo :( takže jsme si to pro úspěch celé zrekapituovali ....právě teď jsme si jí přivezli znovu po narkoze domů a spinkáme ....když jsem psala že je hrozné vidět psíka trpět, tak jsem doopravdy nečekala že to uvidím znovu, ještě tak brzy po té.

Jsem moc ráda, že na Nás myslíte, taky na Vás myslíme, jak se má Oskárek? Co jeho váha, je to už lepší? :( doufáme že ano, budeme na Vás myslet i dále.

Držte Nám palce ať se Nám druhé kolo povede lépe, bez dalších následků.

 

Hezký víkend Vám i Vaší smečce :)