XXIV. MVP CACIB Praha 04.05. 2013

01.07.2013 23:26
 

XXIV. MVP CACIB Praha 2013

XXIV.International Dog Show Prague 04.05. 2013

dalmatian judge: MVDr. G. Ridarčíková (SK) 

24 přihlášených dalmatinů/registered 24 dalmatians

 

CH. Koh-I-Noor´s Light Raul ,, Judy,,

třída otevřená
ocenění: Výborná1, CAC, CAC ČMKU, CACIB 

Judynka splnila podmínky k udělení titulu Český Šampion krásy.
Kandidát Šampiona ČMKU.
Kandidát C.I.B.

-----------------------------------------------------


CH. Koh-I-Noor´s Light Raul ,,Judy,,

class open

result: Excellent 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB 

Judy completed terms for gaining title Champion of Czech Republic.
Candidate for Champion of CMKU.

Candidate for C.I.B. 

 

Na sobotní mezinárodní výstavu 05.05. 2013 jsme se už těšily, ikdyž jsem opět nespala, což se nyní vším vytížením stává  velmi často, skoro až pravidlem :-/

Vyrazili jsme velmi brzy ráno, Judynka tedy byla naprosto už ve víru dění, jelikož vždy když připravuji a balím věci s sebou, a ona samozřejmě se mnou :), vždy když vidí předváděčky a veškeré výstavní vybavení jak beru do rukou, je naprosto bezkompromisně jasno :D ;)

Ještě, v den před výstavou, k nám dorazila naše Niky, která jela na výstavičku společně s námi :) 

Takže vše připraveno pobaleno, ranní nebo povzbuzující kávička jak je libo... ;) vypita a jedem. . . :) :) :)

 

Jela jsem s naší Judynkou - 7mi letou dalmatinkou, která je již zasloužilá maminka dvou krásných vrhů :) (více o tomto viz web chs Petrovický vítr)

Náš cíl byl jasný :) přáli jsme si s Judynkou dostat posledního CACe z MVP k dokončení podmínek jejího druhého šampionátu, tentokráte ČESKÝ CHAMPION KRÁSY :) a jak nám to šlo?. . .

Po příjezdu na výstaviště proběhla řádná přejímka, následně u INFO-stolu vyzvednutí katalogu se sáčkem na psí bobeše a veškerým papírnictvím ;) mno a pak šup šup najít kruh a vyzvednout vše potřebné :)

Již cestou ke kruhu jsme potkávaly známé tváře, zdravily se, no prostě jak to na výstavách bývá uděláte dva tři kroky a už zase Vás oslovuje někdo další nebo vy jeho ;) . . .

Mno a tak přicházíme ke kruhu, kde kolem dokola téměř obsazeno, ale našly jsme si naše místečko hned vedle kamaráda Woodyho s Mončou a zabydlely se. Judynka vyvenčená, napitá tak šup šup na prostorovku. Ano, Judynka byla nějaká rozjívená a do kruhu se jí moc nechtělo, a ani se nedivím přes tu atmošku, která by se dala krájet, přesto jsem Judynce vysvětlila, že se mnou to bude sranda a tak už už jsme v kruhu prostorovaly, stavěly se a párkrát se proběhly ;) A ano, Judynka se svým ohromný temperamentem byla jako to hravé štěňátko :) No úžasné to bylo :) 

Tak, a je ještě dosti času, skočím se převléknout a jak se vracím chvíli na to přichází paní rozhodčí. Což pro některé znamenalo hned si jít zkusit prostorovku, což už ale řádní vystavovatelé nedělají ;) 

Vše připraveno a tak se mohlo začít :)

Jako první nastoupili pejsci i náš favorit a tak tfuj tfuj držíme palce. A anoooo vyhrál svou třídu, následně CACIB. A tak jsme čekaly, až přijde řada na nás :)

A JE TO TADY. . .

Tfuj tfuj tfuj, Niky bere do rukou mobil aby to natočila. Už při nástupu se Judynka nemohla dočkat, jak si to užijeme :) 

V kruhu nás to jako vždy bavilo, Judynka si to užívala stejně se mnou, postojovky, hlazení, běh, piškoty, i paní rozhodčí, která ji sama velmi pochválila a měla radost z tak temperamentní, přátelské dalmatinky, která jak sama řekla byla v postoji a v pohybu nejlepší :)

Při konečném běhu a následně postoji pí. rozhodčí jako u všech, zdůvodnila a popsala nahlas každou fenu, která s námi byla v kruhu.

A třikrát hurááá hurááá hurááá Judynka dostává Výborná 1 CAC !

video of CAC

Judynku ještě znova pochválila za což jsme také pěkně s pokorou poděkovaly a šupajdily ven z kruhu. Čekaly jsme před ním jen chvilku, protože ještě následoval nástup o CACIBa. 

 

Jsme nastoupeni a jdeme dál ;) postojovky střídal běh a opět veřejné zhodnocení paní rozhodčí o každé feně v kruhu :)

U Hurááá hurááá paní rozhodčí mi podává ruku se slovy Vaša fenka je tú nejlepšiu :) Judynka tím že získává CACIBa získává i CAC ČMKU :) :) :) Děkujeme opět a zase ven před kruh, ještě se totiž půjde o BOBa :) 

video of CACIB

Co dodat, Judynka ve svých 7mi letech, zasloužilá matka obstála naprosto bezvadně mezi mladými fenkami a umístila se jako nejlepší fena celé výstavy v plemeni dalmatin :) 

No a tak čekáme čekáme a je to tu :) Nastupujeme o BOBa a s námi jen samí pejskové.  V opravdu řekla bych až ,,čestném kruhu,, Judynka soutěžila jako jediná fena s ostatními pejsky, vítězisvých tříd i s tituly :) a BOBa nakonec vyhrává náš favorit Woody ze tř. mladých :) a naprosto zaslouženě, jelikož ještě ten den vyhrál BIG a BOD :) Moc jsme pogratulovaly a šupajdily s Judýsenkou ven, aby jsme proběhaly ty krásné emoce a oznámit tu skvělou novinu všem ostatním :) 

Děkujeme všem za fandění a povzbuzení a přejeme vám všem mnoho radosti s vašimi pejsky :) :) :) :) :) 

video of BOB 

Naše Judynka je stále jako to štěňátko :) hravá, mazlivá a tak krásně projevuje radost stejně jako všichni naši psi. To, že byla tak úspěšná samozřejmě nechápe, ale naprosto rozumí povelům, dotekům, řeči těla, mazlení pohlazení a mé aktivitě s ní :) Což je to nejduležitejší pro ni a i pro mě :) Mno a pak že výstavy jsou stereotypní :-DD haha :-DDD 

Závěrečné video s rozhodčí na foto :) 
Judy jako jediná vítězná fena v 7 letech ! :) 
 
Final video with judge on the photo :)
Judy was the only winning female in 7 years ! :)

 

Přeji všem :) užijte si videjka a mrkněte sami, jak Judynka vrtí po celou dobu posuzování a raduje se vždy, když paní rozhodčí přistoupí k nám a určí vítěznou fenu :) Jak říkám, "i vystavování může být zábava," vše záleží jen na vaší komunikaci s pejskem ;) :) :) :) :) :) :) není nejdůležitější vyhrát ale krááásně si to užít a to společně :) :) :) :) :)