Co u mne výstavní činnost zahrnuje? aneb MOJE DESATERO UČITELE :)

26.03.2012 02:10

Jarda a Pavla

Dobrý den,

rádi bychom věděli, co všechno dle Vás zahrnuje služba handling ? A ještě s jakou činností se tedy může počítat? Neberte to špatně, ale zajímá nás vše co Vaše příprava zahrnuje, je dobré míti na výběr. Děkujeme za odpověď.

 

PP Věrka

Dobrý den,

Handling - Prezentace psa u mne zahrnuje veškerou výstavní činnost a správné předvedení psa daného plemene. Mohu zde napsat ,,malou,, příručku pro všechny, kteří se chtějí výstavnictví věnovat. Začít nebo si ujasnit technické podrobnosti.

 

Nazvala bych to Moje desatero učitele :-)

  1. V první řadě návázání přátelského vztahu se psem, ke kterému pohlazení a nejen to rozhodně patří. Je pro mě nejdůležitejší správný přístup k osobnosti každého psa.
  2. Předvedení psa volím také dle odpovídajícího standardu daného jedince. Postupuji metodicky. Dalo by se říci, že metodika je jakési vodítko ke správnému předvedení psa v kruhu. Ostřílení vystavovatelé znají spoustu variant a také záleží i na Vaší fantazii, ale samozřejmě s dodržováním pravidel.
  3. Dále doporučím základní předvýstavní úpravu psa. (u psů s pečlivou úpravou srsti je na každém majiteli, aby se psem navštívil psí salon (odborného psího kadeřníka) a volil správné střihy danému jedinci dle plemene a jeho standardu).
  4. Pokud jde o předvýstavní úpravu a připravení psa. Úprava viz bod 4 a připravení se dá zvládnout i přímo na místě.
  5. Výstavnictví také zahrnuje správnou připravenost psa - věcí, které k tomu potřebujete.
  6. Rozhodně si zakládám i na naprosté vyrovnanosti, na klidu a pohodě u každého vystavovaného psa, ikdyž ne každý majitel umí zvládat nervy nebo trému. I Váš pes vyjadřuje své pocity. Jak vždy říkám vše s úsměvem :-)
  7. Do výstavní činnosti také patří veškeré informace, jak to na výstavách chodí. Reprezentativní vystupování jak mé a psa, kterého prezentuji nebo Vaše a Vašeho psa.
  8. A samozřejmě profesionální jednání s rozhodčími. Je to přinejmenším slušné.
  9. Handling - Prezentace psa také zahrnuje dobrou ovladatelnost a poslušnost každého psa. Jeho učení jak ,,na věc,, a vysvětlení jak Vám tak psovi, co se po něm vlastně chce (psu nelze nakázat jeho osobnost, lze ho pouze popostrčit a otevřít mu vrátka).
  10. Prezentace psa u mne také zahrnuje správné prezentování Vašeho ,,civilu,, jelikož již od mala jsou mé znalosti, zkušenosti a praxe z výstavního prostředí učitelem, vše šlo za ta léta a jde stále dopředu.  

a jedenácté pravidlo zní - VŠEHO S MÍROU :-)

 

Výstavní činnost bych mohla rozdělit na  základní, pokročilou až velmi pokročilou. Toto vše považuji za základ ke správné výstavní činnosti. Je možné se vše u mne naučit, a po domluvě si i vyzkoušet. Každopádně o semináři přemýšlím již dlouho. Nyní je u mne výstavnictví prozatím možno využít pouze konzultacemi tady na mé poradně, kde se o všem bavíme se všemi :-)

 

Já osobně se snažím o své neustálé vzdělávání i v tomto daném oboru.  V případě, že se chystáte se psem na výstavy jako profesionální vystavovatelé, sledujte pravidelně tento web, najdete tu mnoho informací nejen o vystavování, ale i o jiných psích činnostech a zájmech, které Vám mohou pomoci. Doufám že jsem Vám aspoň trochu pomohla.

 

Pavla a Jarda

Mockrát děkujeme. Je neuvěřitelné co všechno víte a znáte, opravdu jsme byli s přítelem ohromeni a některé body co jste napsala, jsme ani nečekali a vůbec jsme si je neuvědomovali. A i když to vypadá hodně náročně, Vy své práci vážně skvěle rozumíte. S Jardou na výstavy občas jezdíme a kdyby jsme už od začátku tohle vše věděli, všechno by bylo hnedka snadnější. Ráda bych Vás někdy třeba na výstavě potkala a viděla i v akci ! A také aby jste viděla našeho rotwíka Regiho. Ale abych pravdu řekla, s Jardou jsme se shodli, že s Vámi v kruhu bysme se potkat nechtěli, je nám jasné že by naše šance byla mizivá :-D Tohle vše však velmi obdivujeme a hodnotíme, a jak řekl Jarda: Tyjo Pavli, z toho mi spadla čelist.

Takže Věrko ať se jen daří ! a kdyby jste seminář přeci jen uskutečnila bez váhání se přihlásíme !!!