Dobrman CÉSAR + foto

04.01.2012 02:27
Všem, kteří se zajímají o případ dobrmana Césara
Dle fotek osobně usuzuji, že pejsek je na tom opravdu zle. Právě proto jsem ho vložila i sem. Můj názor je, že s pejskem ,pracovat, a dát ho dokupy, potom, co vše mu někdo provedl, bude moci pouze profesionální člověk odborník s opravdu velmi citlivým přístupem. A navíc jelikož pejsek ani sám neví, dle toho všeho, jak se dá žít normálně a beze strachu, bude to chtít strašně moc času a bohužel asi i zázrak aby dokázal znovu uvěřit lidem. Upřímně, kdybych tu sama neměla pejsky, už mám Césara doma, respektive bych již jednala. Snažím se tedy pomoci aspoň touto cestou a sdílet ho. Bohužel víc dělat nemohu. A navíc jsem pejska neviděla na vlastní kůži, takže názor si mohu udělat pouze z fotek a případné konverzace lidí. Z fotek je to jasné, a na konverzaci se spolehnout nikdy nedá. Nejdůležitější nyní je, aby pejsek v tak kritickém stavu dokázal přežít a najít pro něj člověka, který by si ho zkusil získat, měl s ním tu trpělivost a hlavně aby byl nato všechno pejsek dost silný. Pevně v to věřím a doufám. Dále jsem opět vkládám vyjádření MS-spolku na ochranu zvířat.

 
Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat :
Dobrý večer všem, kteří se zajímají o případ dobrmana Césara. Z nepřesných informací od lidí, kteří se byli na Césara podívat, jsme dostali zprávy, že pes je v tak špatném stavu, že pokud přijdou silné mrazy, nemá šanci ve venkovním kotci přežít a dojde pravděpodobně k jeho utracení. Tato informace nevzešla z města Hlučín ani z útulku, nejednalo se o žádné rozhodnutí. Potřebuje nový domov a zkušeného majitele, protože na tom není psychicky moc dobře a ztrácí na váze. Na Césara se ozvalo již několik zájemců, uvidíme, jestli se ho tento týden podaří umístit. Potřebuje zkušeného chovatele, který bude vědět, jak se k němu chovat, ne to, že se na něj chtějí lidé jezdit dívat jako do ZOO.
Děkujeme za pochopení, o jeho situaci Vás budeme i nadále informovat.
 
Dnes jsem mluvila s útulkem i městem Hlučín: César je stále v útulku, nikdo se na něj zatím neozval a zájemci, kteří byli, to odřekli. Stále hledáme někoho zkušeného, kdo by se ho ujal. Jsme v kontaktu ještě s jednou rakouskou organizací, kteří se nabídli, že by ho k sobě vzali. Uvidíme, jestli to vyjde. Jeho stav je stále stejný.