K dotazům . . .

01.11.2012 19:46

Ahoj všem,

s dotazy jak těmi co tu již jsou a těmi ještě nezveřejněnými musíte počkat. Bohužel, nyní celý víkend už od zítra jsem u pejsků, kteří potřebují mou pomoc, a že jich o víkendu bude opravdu hodně, přístí celý týden jich bude ještě víc. Takže, od zítřka celé dva týdny budu úplně mimo Vás, a nevím zda budu mít alespoň trochu času se na net dostat, přesto dotazy zodpovím jak se vrátím. 

 

VŠECHNY ŠTĚNĚČÍ DOTAZY 

Pro vás všechny, co máte doma štěňátko a řešíte jeho samotu, kňučení a škrábání na dveře. Myslete nato, že štěňátka jsou ještě hodně malá, právě jste je vzali od matky, kde měli svou jistotu a přivezli jste je do cizího prostředí. Každé štěně spí několikrát denně a několikrát denně také musí papat. Na samotu je ještě příliš malé a ikdyž je chcete naučit samotě když třeba půjdete do práce, chce to určitě postupně a ne hned teď, to je ještě opravdu brzy. Každé štěně je zvyklé být ve společnosti, každé štěně spí X hodin denně ale NE VKUSE ! Může třeba spát tři hodiny pak se napapá vyvenčí trochu hraje třeba dvě hodiny a pak jde zase na hodku na dvě nebo 4 hodinky spinkat, je to individuelní. Tento postup žití mají malá štěňátka zaběhlá a je potřeba se mu také přizpůsobit. 
Dále, až ve věku 4 měsíců si štěňata začínají uvědomovat, že se jim vlastně chce na záchod, do té doby je učení nebo trestání naprosto mimo mísu... štěně to nechápe a zbytečně trpí, navíc nevidím jediný důvod, proč štěně učit venčit se trestem??, pokud to udělá jinde než má ?? Vše jde pěkně vklidu formou hry, pamlsků, extra chválení a hlavně pozitivního přístupu !! Opravdu :-)

Klidně mějte štěňátko u sebe do půl roka věku, kdy ho pomalu pěkně přesměrujete na jeho místo tam, kde mu ho určíte a zprostředkujete.  

Štěňata se dají celkem nasměrovat, kde mají svou potřebu vykonávat, přesto jak říkám zlomový bývá až ten 4 měsíc! Dále pomatujte, je to stejné jako s malými dětmi, učení a výchova jde jako první a až později výcvik, s výcvikem rozhodně nespěchejte!, první se věnujte výchově, učení a dětství vašeho psího mimina :-) Také několikrát denně spí, papá, hraje si a učí se poznávat svůj domov a až přijde čas vzít je ven, pak i socializace :-) Přeji ať se všem daří ve výchově psích miminek a dejte vědět jak to jde :-)

Toto platí všeobecně pro všech X dotazů o štěňatech.

Další nebo-li ostatní dotazy, na ty se vrhnu až se vrátím, vím, je to aaž za týden a něco, ale to zvládnem. Kdyby jste náhodou někdo měl opravdu akutní dotaz, samozřejmě pište, a já se budu snažit opravdu se sem aspon na kukandu dostat.

Držím vám všem palce ať se vše podaří a vy držte zase mně, ať se daří co nejvíce pejsků dát ,,do kupy,, :-))

Děkuji všem a přeji krásný zimní večer s vašimi pejsky :-)) Vaše PP Věrka