NEGATIVUM NA VÝSTAVÁCH TAKÉ EXISTUJE . . .

01.12.2012 19:34

Vážení a milí čtenáři, posluchači a učenci :)

Ve výstavním prostředí se dějí i takové ,,záležitosti,, o kterých nemá většina z vás všech ani páru. Zkušení vystavovatelé tedy handleři, kteří jsou již ostřílení, to samozřejmě určitě znají a je jim to stejně jako mě k smíchu, protože jsou s tím hned RAZ DVA hotovi ;) Myslím si ale, že informovannost je v tomto případě ku prospěchu a proto jsem napíši jen pár ZÁKLADNÍCH STUPIDIT, říkám jen ZÁKLADNÍCH , s čím se také ve výstavním kruhu můžete setkat... sanžím se vám tím pomoct, aby jste se nenechali rozhodit a nenechali tím rozhodit i vašeho psího kamaráda :) Na výstavách ale i v jiných sportech se s takovýmto chováním můžete setkat, proto BUĎTE PŘIPRAVENI S NAPROSTÝM KLIDEM :)

Na výstavě jste téměř celý den, pokud zůstáváte na soutěže. :) Lidu všude plno, psů snad ještě více a ,,hustota šílenství,, by se dala i krájet :)

NEGATIVNÍ STRÁNKA PŘI VYSTAVOVÁNÍ V KRUHU alias ETIKA VYSTAVOVATELE JE PRO LAIKY TABU 

Je důležité, pro vás všechny co máte zájem jezdit na výstavy a nevíte či neznáte, VĚDĚT, jak umějí být ,,psí lidé,, zákeřní či zlí, vědět, že i takovéto chování je na výstavách BOHUŽEL běžné... VĚDĚT CO VÁS MŮŽE A NEJSPÍŠ POTKÁ, JAK NA TO A MÍT OSTRÉ LOKTY !!! 

 

Kde začít? Tak jedem...

I CHOVÁNÍM DÁVÁME NAJEVO SVŮJ VZTAH KE PSŮM ! 

Hádky a závist nepatří na výstavách k ničemu vyjímečnému. Málokdo z takovýchto lidí asi zná výstavní řád. Ovlivňovat rozhodčího je nepřípustné, pokřikovat na něj neslušná slova, to už hraničí s urážkou, hádat se s ostatními vystavovateli je hrubý prohřešek proti dobrému chování. Jak se mají diváci zajímat o ta daná plemena, když se vystavovatelé chovají takto „hulvátsky“? Hold hádky a zloba jsou často v tomto prostředí na denním pořádku.

Tito lidé, by se měli spíše rozhodnout, zda si zaplatili výstavu, aby se šli pohádat veřejně, nebo aby vystavili svého psa?? No tak proč se nepřihlásí rovnou do sněmovny ne?? No,... :-D 

Nemělo by vás překvapit, když nastupujete do kruhu a ,,Vaše konkurence,, nastupuje na paní rozhodčí se slovy, že pes je interšampion či šampion, že se viděli na jiné výstavě apod.

Nemělo by vás překvapit, že přímo v kruhu, když se rozhodčí nedívá se dějí velké naschvály...

Také by němělo nikoho vyvést z míry, když jiný ,,rádoby vystavovatel,, dělá ze sebe největšího frajera a neumí ani dodržovat naprosto základní pravidla výstavního řádu tedy postupu ! 

Také drzé pokřikování od nevychovanců je možné si zažít.

Další naprosto nepochopitelné chování diváků se svými psy, kteří se přijedou podívat... jako stoupnout si přímo před vstup do kruhu a blokovat tím cestu dovnitř a i ven, je u frajírků úplně normální. . .

Hádka jiného vystavovatele s rozhodčím, který pak ani nemůže v klidu posoudit vašeho psa, je také v kursu :-)

To, že jiní nesouhlasí s výrokem rozhodčího, je ještě neopravňuje dávat to hlasitě a neslušně najevo.  Od toho jsou jiná místa a jiné příležitosti. 

Alkohol a vystavovatel, to jsou dvě věci, které se neslučují už vůbec s ničím a na výstavu rozhodně NEPATŘÍ !!! VČETNĚ TOHO, ŽE POTOM JEDOU VŠICHNI DOMŮ AUTAMA A OHROŽUJÍ I NÁS NA ŽIVOTĚ !!! 

Tak jako alkohol nepatří na pracoviště či za volant, tak nepatří ani do výstavního kruhu. „Krásný“ pohled je na kývajícího se majitele psa, který svého psa nepředvádí, ale pes se snaží předvést svého „společensky unaveného“ pána. 

Další kapitolou bych nazvala, jako prezentace plemene. Jaký si může divák udělat obrázek o plemeni, když je pes uvázán v náhubku na krátkém vodítku, neustále štěká, nebo v horším případě napadá okolo stojící či chodící diváky. Nebo je několik psů umístěno v mini kleci, kde se nemohou ani otočit, ani si lehnout, aby se neušlapali. Jak si má divák prohlédnout plemeno, když jsou psi uzavřeni v malých přenoskách, ale HLAVNĚ jaký je tohle přístup k živému tvorovi??? který nemá za celý den ani tu možnost a mít u sebe misku s vodou !!! Jaký si udělají obrázek o majiteli, který ve třicetistupňových vedrech psy  uzavře do auta, to nechá stát na plném slunci a jde  na dlouhou dobu pryč.

To je správné zaopatření psů??? TO ROZHODNĚ NE !!!

SPRÁVNÝ JE TEN MAJITEL,  který svého psa neopouští, zajistí mu dostatek vody a vzduchu a o psa se stará i když není ve výstavním kruhu!

A tady už se potencionální majitel rozhoduje jaké plemeno si pořídí a jaké určitě nebude chtít. I podle chování lidí si zájemci vybírají plemeno, které si chtějí pořídit. A to ani nemluvím o nešvaru, který se rozšířil a to je prodávání štěňat na výstavě. Výstava není trh, kde by se obchodovalo se psy. Vůbec, psi na trhy nepatří! 

To, že si jiní ze strachu z vás snaží své vítězství pojistit švindlem, je jen jejich problém, protože s poctivostí nejdál dojdeš a to nás učili už jako malé děti i v pohádkách !! viz Hloupý Honza... ;)

Hlasité vyřvávání a silou tlačená rádoby výhra je naprostou trapnou záležitostí, ale stále to někdo takto násilné tlačí nebo se spíše pokouší tlačit silou...

Jedno krásné přísloví říká: PES JE VĚRNÝM OBRAZEM SVÉHO PÁNA, JAKÝ PÁN TAKOVÝ JE I PES A TO PLATÍ NA 99 % !!

Na výstavy patří slušné a společenské chování, nevhodné chování či hulvátství sem ale vůbec nepatří !! 

podrážet v kruhu nohy ostatním vystavovatelům či psům je běžné

a také vstup do běžící dráhy, když běháte se svým pejsekm je jedna z taktik, jak znemožnit pěkné předvedení vašeho pejska. 

Na výstavy patří slušné a společenské chování, nevhodné chování na výstaviště prostě nepatří, ale co čekat od nevychvaných a sobeckých lidí, kteří pro svou slávu a peníze klidně obětují i své zvíře. . .

 

Další pro mě naprosto nepřijatelné chování, je když má být velmi krásný pes potrestán za špatné chování vystavovatele :( 

Ta ZODPOVĚDNOST MI TAM TEDY CHYBÍ NA 100 % . . .

 

To, co kolikrát panuje za atmosféru v kruhu na na výstavách na začátku, a to co v průběhu se tedy nedá vůbec srovnat. Proto nespoléhejte, že Vám někdo dá něco zadarmo, nebo Vám nějak bude pomáhat !! Vždy si v tomto jeďte sami na sebe, neohlížejte se, pokud nejde o život a nezybývejte se zbytečnostmi ! Samozřejmě existují i ti poctiví a slušní vystavovatelé, ale jak je v nadpisu negace na výstavách jsou, jen o tom nikdo veřejně nemluví. Ani se kolikrát těm pejskům nedivím, ať už mým nebo těm, co vystavuji, nebi i cizím, že se jim do takové ,,zóny,, nechce, mě se tam také vúbec nechce kolikrát, ale zase umím pejskovi tak nastolit dobrou atmosféru a natěšit ho, že ho nějaký ,,zlý pohled,, vůbec nerozhodí. Jasně, že profesionální přístup je naprostou samozřejmostí. 

Víte, na výstavách Vás může opravdu potkat ledacos, ale je důležité si tím nenechat nijak zkazit náladu a nadšení, jsou hold lidé, kteří profesionální jsou a mají na prvním místě ,,MÍT RÁD,, a jsou hold ,,rádoby vystavovatelé,, kteří neumějí ani dodržovat úplná ale úplná základní pravidla. Nojo, co čekat když to ani určitě neznají...??!!! JE TOTIŽ OBROVSKÝ ROZDÍL NĚCO ŘÍKAT A DĚLAT !! Lidé toho nakecají, žejo, ale když pak přijde na věc je to ůsměvné... proto vás všechny povzbudím !! : Nenechte s sebou manipulovat lidmi, kteří tomu nerozumí, umí jen nakecat spoustu ,,hovadin,, a tím vám zkazí přústup i nadšení. Říďte se heslem:,, Nikdo vás nemůže ponížit, dokud to vy sami nedovolíte´´ a bude vám o moc lépe. To, že jsou hold lidé zlí, přeci na tomto světě víme, a někteří psí lidi jsou tedy opravdu bezpáteřní, už jen v tom, že na 1. místě mají slávu peníze a zisk! A TO, PRO NÁS, KTEŘÍ SVÉ PSY MILUJEME JE NAPROSTO NEPŘIJATELNÉ. TAKŽE PŘEJI, AŤ VÁS NĚJAKÉ INTRIKY TAKOVÝCH TO VYSTRAŠENÝCH LIDÍ NIJAK NESTRESUJÍ, OPRAVDU TO NESTOJÍ ZA TO, NAD TÍM ANI PŘEMÝŠLET ! SAMA BYCH TO SEM ANI NEPSALA, ALE VÍM, ŽE NEJVÍC MŮŽE UBLÍŽIT LIDEM LIDSKÁ HLOUPOST, ZLOBA VYVOLANÁ CHTÍČEM PO SLÁVĚ A PRO LIDIČKY, KTEŘÍ MAJÍ NA TOM 1. MÍSTĚ MÍT RÁD JE VELMI TĚŽKÉ TO VSTŘEBAT, KOR V TOMO ,, OBORU,, 

Tak se všichni mějte a přeji hodně sil, když se v kruhu setkáte s ,,tupcem,, :-D :-) 

 

UŽÍVEJTE SI VÝSTAVY S OPRAVDOVÝMI PSÍMI LIDMI, KTEŘÍ TO BEROU STEJNĚ VÁŽNĚ JAKO MY!! MĚJTE SE :)