Poradna on-line na fb, pojďme si pěkně popovídat :)

12.11.2013 18:38

Hezký podvečer všem:)
Poradna on-line na fb, pojďme si pěkně popovídat :) 

odkaz zde: PP psí poradna na facebooku


Náš svět pejsků - kynologie - diskuze a vaše názory a dotazy jsou vítány :)


z vašich nejčastějších dotazů vybráno dnešní téma: 
AGRESIVNÍ CHOVÁNÍ - AGRESE UČENÁ, VROZENÁ, JAK NA TO?. .

 

. . .tak první dotaz s odpovědí zde uvádím, zbylé popovídání, no uvidíme :)

Je skvělé že máte o své pejsky zájem a snahu jim co nejvíce porozumět, jak říkám správná komunikace je jedním ze základů ;)

 

Zdravím pejskaři, zajímalo by mě jak to probíhá jestli má stres vliv na agresivitu, co pak? co to vlastně je? předem díky.

 

 Nejdříve tedy coto je. . .
Agrese je určitý projev chování, který umožnuje zaujmout určitý způsob jak obrany tak útěku, k přežití v přírodě. Projevuje se násilným chováním, výhružnými gesty a také hlasitým projevem. . . Tento proces chování má ale vždy
 nějakého původce, bez akce není reakce, a tito se liší. Důvody mohou být jak zdravotního rázu tak psychické. Samozřejmě nesmíme zapomínat na vrozené chování agresivity, které zajišťuje přežití, obranu a ochranu každého jedince. 
 Stres. . .
Stres je jedním z velkých původců tohoto chování a samozřejmě ho velmi zhoršuje. Každý pes stejně jako člověk, má svůj práh citlivosti/stresu. Při překročení hrozí, že stres přeroste v ,,nutnost jednat,, kdy jakoby pes už pomalu neví co dělá, není shopen vnímat natož poslechnout. Proto je velmi důležité psa vnímat, veškeré jeho signály a chování a snažit se ho z tohoto odvést-uklidnit, nikdy prah nepřekročit!!! 
 Respekt a komunikace. . .
Je proto moc důležité, když máte psa se ho snažit co nejvíce poznat, rozpoznávat a komunikovat. Respekt je mnohem důležitější, než pes ,,zvládnutý,, ) jestli se tomu tak dá říct) silou - strachem . . .

 

( zdroj foto: Profimedia.cz)