PROBLÉMY S VYSTAVOVÁNÍM

23.08.2012 14:24

Valová Svatava, Skuhrov

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu, máme 15. měsíční fenku brazilské fily. Při vodění v kruhu na výstavách, nám fenka stávkuje, nechce běhat v kruhu( a ani doma, když to trénujeme), táhneme ji spíše za sebou jako kozu. Když jde pomalu, ještě to jde, ale jakmile se máme rozběhnout, nechce se jí, Zkoušeli jsme to už všemožně, hrou, klobásou a různými pamlsky, je to marné. Rádi bychom s ní po výstavách jezdili, ale nevíme, jak v ní tento vzdor zlomit. Děkuji za radu. 

 

PP Věrka

Dobrý den,
u 15-ti měsíčního štěněte jsou možnosti tři. Buďto má fenka problém s pohybem, něco ji může bolet a příčinou bude zdravotní komplikace, nebo si fenka dělá co chce a manipuluje s vámi... prostě se jí nechce, tak nepůjde.
Ráda bych Vás pozvala na můj seminář o vystavování, kde by jste si se psí holčičkou mohli i vše zkusit. Další možností může být její strach z předvedení a běhu v kruhu i doma. Může mít psychický blok, který byl zapříčiněn chybou při vystavování, nebo jakoukilov manipulací s ní, a pak na to takhle reaguje. Odbourat to samozřejmě jde a fenka je ve věku kdy jí to pujde nejlépe.
První problém má řešení u veterináře a druhý problém souvisí s výchovou, poslušností a zvládnutí její psí puberty. Třetí problém chce velmi citlivý přístup a profesionální komunikaci a jednání se psí slečnou.
S pozdravem PP Věrka