ZALEHÁVÁNÍ

07.01.2012 21:38

Martina Tečkomilující Mahdalová

Ahoj Poradno,nejedná se o žádný problém,spíš jen o takovou zajímavost..Naše Shiva má největší zálibu,když si jdeme lehnout večer do postele,zalehávat nám obličej :) Je to nějaký zvyk nebo obyčej:? Děkuju


PP Věrka

Ahoj Martino,
ano toto znám.
Dle mých zkušeností toto hodně dělají štěňátka. Například vnímají změnu energie a chtějí být co nejblíž uznávanému Alfa člověku, jako své matce. Je jim tam třeba pohodlně, příjemně a cítí se u hlavy nejlépe a v bezpečí. Hlava je také brána jako jak nejzranitelnější část tak velmi intimní soukromá část těla.
Pejskové nemají rádi určité zóny, do kterých si naopak lehají kočičky. Jsou to zóny, ve kterých ani člověku není dobře a tak si jednoduše přejde na jiné místo. Dalo by se říct zóny s negativní energií. Kočky umí s těmito energiemi pracovat a naopak je vyhledávají.
Dále může jít o falešnou březost. Nedávno jsi mi psala, že Shiva hárala. Při ,falešce, si fena může myslet, že má štěňátka, ikdyž žádné nemá a má potřebu opečovávat např. svého páníčka, nosí si plyšíky apod. Tím, že si lehá na hlavu, nebo za hlavu, tě vlastně nasměrovává ke svým cecíkům, obtočí tvou nejvíce zranitelnou část těla, hlavu, aby tě chránila.
Dále může být fenka jen trochu drzá, lehce se nad tebe povyšuje. Klidně ti ukáže, že si to dovolí, nenápadně si nad tebe lehne a lehce si tě podmaní, což je špatně.
Další může být i tvůj neklidný spánek, kdy má Shiva potřebu změnit místo, kde je jí lépe a cítí se dobře, příjemně. Může mít i potřebu tě uklidňovat, takže tě opět obtočí na nebo u hlavy.
Nebo je jí prostě příjemně u tvé hlavy a dobře se jí na ní spí.
Mě kolikrát psi leží na hlavě a klidně na ní spí, nebo mi hlavičku třeba položí na krk. Nasávají ze mě klid a energii, a to samé dělám i já. Při takovémto vzájemném ,cítění a vnímání, energií tě pejsek nabíjí a uzdravuje a to samé on cítí z tebe. Takto například odbouráš stres, neklid a veškerou špatnou energii. Dalo by se říct, že pomáháte jeden druhému, kdy dochází k vzájemnému propojení vás obou.



Martina a Shiva

Ahoj Věruško,
no to je možností,ale spíš si myslím,že se jí u hlavy a na polštářku dobře spinká:) A hárat jsme ještě nestačily :) Děkuju a měj se hezky